COMMUNICATIE BUREAU DE GEUS
VOOR TEKSTEN WAAR NÍETS KUNSTMATIGS AAN IS

CONTACT

Communicatie Bureau De Geus

Cees de Geus

Bezoeken Hodshon Huis. Adres: Spaarne 17, 2011 CD Haarlem

Bellen 06 - 13695804

Mailen cees@bureaudegeus.eu 

OVER MIJ

Communicatie Bureau De Geus is in 2016 opgericht door Cees de Geus en gevestigd in het Hodshon Huis aan het Spaarne in Haarlem (foto).

CONSEQUENT Er zijn niet veel achternamen met 'eu' erin en op zoek naar een onderscheidende bedrijfsnaam besloot ik daarom begin 2016 om mijn tekstbureau 'Communicatie Bureau De Geus' te noemen. Om consequent te zijn, en omdat ik een voorstander ben van Europese integratie, koos ik niet .nl of .com maar .eu als domeinextensie. Onder het strijdbare motto 'vive les gueux!' ('leve de Geuzen!') kreeg het familiewapen een prominente plek in het logo van Communicatie Bureau De Geus.

FASCINATIE Mijn naam is Cees de Geus en ik ben in 1967 geboren in Alkmaar. Na de studie Hoger Informatie en Communicatie Onderwijs (HICO) in Kampen en Zwolle, ging ik als freelancer aan de slag. Omdat ik er van hou om buiten te werken, combineerde ik dat met een parttime baan bij bloembollenkwekerij H. Frans & Zn in Groenveld (NH). Daarna trad ik in dienst van de Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie (WLTO, tegenwoordig LTO Noord), waar ik ongeveer vier jaar lang deel uit maakte van de redactie van het ledenblad Westweek.

VERHAAL HALEN Met interviews en reportages als specialiteit en o.a. projectontwikkeling, bouw en infra, (landschaps)architectuur, energietransitie en land- en tuinbouw als specialismen, kwam ik van begin 1994 tot eind 2015 namens tekstbureau De Geus & Hartman 'verhaal halen' In 2016 begon ik voor mezelf. Een greep uit de opdrachtgevers waarvoor ik heb gewerkt of nog steeds werk: LTO Nederland, Nieuwe Oogst, Greenity, NVM Business, PACT Public Affairs, Reparaad, Noordhollands Dagblad, Propos ConsultancyHaarlems Dagblad, SPYKE, Robos RealisatieElan WonenPublic Space MediaFrigo Group, de gemeente Beverwijk, BASF Nederland, de provincie Noord-Holland, de gemeente Langedijk (inmiddels Dijk en Waard), Roodbont Publishers en Landbouw en Milieu (LaMi) in Utrecht  Onderaan deze pagina  tref je enkele links aan naar artikelen die door mij zijn geschreven en online zijn gepubliceerd.

Ik was enkele jaren uitgever van het regionale voetbalblad Libero Magazine. Communicatie Bureau De Geus bestond begin 2021 vijf jaar. Vanwege de coronacrisis zat een lustrumfeestje er alleen in heel kleine kring in. De balans opmakend durf ik wel te stellen dat het mooie jaren zijn geweest die naar veel meer smaken. Word vervolgd!  

HISTORISCH LOGO Het semi-historische logo van Communicatie Bureau De Geus is onder het motto 'Vive le Gueux!' ontleend aan het officieuze, door mijn tante Mariet ontworpen familiewapen van de familie De Geus. Dat verwijst naar de Watergeuzen, die met de inname van Den Briel (het huidige Brielle) op 1 april 1572 de kiem legden voor de verdrijving van de Spanjaarden uit de Nederlanden en de vorming van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden - de voorloper van het huidige Koninkrijk der Nederlanden, ruwweg het werkgebied van Communicatiebureau De Geus.

Het semi-historische logo van Communicatie Bureau De Geus is onder het motto 'Vive le Gueux!' ontleend aan het officieuze familiewapen van de familie De Geus, dat verwijst naar de Watergeuzen.

TRACK RECORD

Hieronder enkele links naar artikelen die door mij zijn geschreven en online zijn gepubliceerd.

Inspireren en motiveren zit óók in de natuur van Dux Nova (30 oktober 2023)

Ook binnenvaart gooit het over een andere, emissievrije boeg (23 augustus 2023)

Zevende editie maakt duidelijk dat jaarlijks event Stichting Wiechert staat als een huis (22 juni 2023)

NVM Business kijkt tevreden terug op ‘heldhaftige’ PROVADA 2023 (16 juni 2023)

NVM Business presenteert… De Regio Talkshows 2023 (20 april 2023)

Het gaat de energietransitie in Flevoland voor de wind (13 februari 2023)